Tack för förtroendet!

Jag är oerhört glad och tacksam för det förtroende som jag har fått låna av medlemmarna i Stockholms stad. Att som nytt borgarråd få vara en del i det lag som ska företräda den framgångsrika gröna rörelsen i Stockholmspolitiken är en både hedrande och spännande uppgift. Det är inte svårt att vara ödmjuk inför uppdraget. Vi är många starka viljor som jobbar engagerat för ett ännu mer framgångsrikt val 2014.

Det blir ingen mjukstart. Mindre än en vecka efter medlemsmötet är det dags för budgetdebatten i kommunfullmäktige. Två dagar för att förbereda mötet med alliansen i talarstolen. Tack och lov har vår fullmäktigegrupp tagit fram en stark, självständig och framtidsinriktad budget där vi tar ansvar för staden. Till och med alliansen börjar inse att den gröna politiken har framtiden för sig, och det är tack vare en stark och seriös opposition från Miljöpartiet som de nu åtminstone pratar om gröna frågor. Det gäller att vi inte lutar oss tillbaka utan fortsätter att visa vägen och att vi fortsätter trycka på, för att det också ska bli verklighet. Vi har inte råd att låta den gröna omställningen stanna vid fina ord.

Det gröna budgetförslaget sätter fokus på ambitiösa klimat- och miljösatsningar, eftersom vi tycker att Stockholm ska ligga i framkant och visa ledarskap i omställningen. I ett mänskligt Stockholm skapar vi trygghet för de mest utsatta, vi lyfter skolan och tar allas lika rätt på allvar.

När denna intensiva vecka är över och vi har presenterat vår politik kommer den politiska vardagen. Så fort som möjligt kommer jag att ta mig ut i partiet, besöka lokalgrupperna och nätverken för att lyssna, lära och diskutera. Förankring och dialog är viktigt för att skapa ett vinnande lag. Det är inte längre bara Södermalmsgruppen som är min bas utan hela staden. Jag ser fram emot ett starkt samarbete.

Tack för förtroendet.
(Denna text skickades till Miljöpartiet i Stockholms stads medlemmar efter valet av borgarråd)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: