Stockholm förtjänar en bättre lösning för Slussen

Vid  kommunfullmäktige på måndag kommer Miljöpartiet säga nej till alliansens Slussenförslag. Vi kräver att Stockholms stad ser över hela Slussenärendet på nytt och tar fram ett annat förslag. Detta har partiets medlemsmöte slagit fast.

Vi har under hösten förhandlat med Moderaterna om Slussen, eftersom de sagt att de ville ha en bred överenskommelse i frågan. Miljöpartiet ville få till verkliga förbättringar av förslaget, som minskat utrymme för biltrafik och bättre framkomlighet för gång-, cykel och kollektivtrafik, mer utrymme för kulturverksamheter och bättre tillgänglighet. Moderaterna avbröt förhandlingarna eftersom de inte var beredda att göra de förbättringar som Miljöpartiet ville se. För Moderaterna var det viktigare med ett snabbt beslut än ett bra beslut. Det är en oansvarig inställning.

Vi hade tidigare tänkt att låta medlemsmötet ta ställning till resultatet av förhandlingarna med den moderatledda alliansen, men eftersom de avbröts valde vi att istället gå tillbaka till våra medlemmar och fråga hur vi ska driva Slussenfrågan vidare. Detta har vi nu gjort.

Det råder stor enighet inom Miljöpartiet om att den moderatledda alliansens förslag inte är tillräckligt bra. Vi kommer nu kräva att hela Slussenärendet ses över på nytt.

En kommentar

  1. Jag ser att du censurerart bort alla kommentarer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: