Utförsäljningen av allmännyttan stoppas

De senaste åren har den den moderatledda majoriten valt att på ett väldigt aggressivt sätt sälja ut allmännyttan. De säger att de vill vill lösgöra pengar för att kunna bygga nytt och renovera hus. Men samtidigt har bostadsbolagen en så bra ekonomi att de kan bygga bostäder utan en försäljning. Det gör att jag frågar mig vad som är syftet med utförsäljningen. Utförsäljningen riskerar att minska valfriheten för alla stockholmare samtidigt som hyresgästerna försvinner ur allmännyttans interna bostadskö. Med dagens utbredda bostadsbrist och den allt hårdare konkurrensen om bostäder så är det ologiskt att fortsätta utförsäljningen.

Genom en minoritetsåterremittering får vi möjlighet att ytterligare utreda beslutet om att sälja delar av det allmännyttiga beståndet. Vi hoppas nu att moderatledda majoriteten redovisar vad pengarna från försäljningen ska gå till.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: