Den moderatledda majoriteten lovar men har ingen täckning

I förra veckan skrev jag en replik till en debattartikel i DN där jag kritiserade den moderatledda majoriteten för att de inte levererar de det lovar. Det handlade om den cykelmiljard som den moderatledda majoriteten har lovat för att vi på riktigt kunna satsa på cykeln som ett alternativ till bilen. Problemet är att miljarden inte finns med i stadens budget.

Vi välkomnar såklart att Per Ankersjö och den moderatledda majoriteten nu ställer sig bakom den politik för utbyggd cykeltrafik som Miljöpartiet länge har drivit. Men det finns en fara när man, som Ankersjö, gör utspel som man sedan inte har täckning för att genomföra.

Om politiken blir reducerad till populistiska utspel för att vinna billiga poänger eller används till personliga påhopp tror jag att det finns en risk att de demokratiska värden som vi förknippar med svensk politik urholkas. Stockholmarna förtjänar en politik som är byggd på transparens, dialog och ansvar.

I en replik till min fråga om var Cykelmiljarden finns svarar Ankersjö och Nordin:

”Det är därför inte konstigt att Miljöpartiet försöker att intala sig själva om att vår cykelmiljard inte finns. Pengarna är dock avsatta och kommer att betalas ut i samband med varje genomförandebeslut”.

Samtidigt deltog jag i en debatt med Ulla Hamilton i P4 i onsdags som handlade om varför bara ett av de tre cykelgarage som den moderatledda majoriteten har utlovat blir av. Det är otroligt träffande för hur den moderatledda majoriteten gör utspel men inte har täckning. I debatten säger Hamilton:

”Cykelmiljarden finns!” ”Jag lovar att den finns det är bara det att den inte finns i budgeten”

Jag tycker det känns oroväckande att Stockholm stad idag styrs av en politik som har stora glapp mellan vad som lovas och vad som genomförs. Stockholmarna förtjänar en ansvarsfull och moderna politik med löften som genomförs. Som det ser ut just nu kommer det att dröja till 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: