Förbifart Stockholm är en björntjänst

Det är väl ingen som har missat att vi den här veckan genomför en kampanj mot Förbifart Stockholm. Viktor Barth Kron skriver om den här, Lars Epstein fotade och skrev om den här och tidningen Resumé skriver om reklamkampanjen här.

En björntjänst gör ju ingen glad

Vi kallar Förbifarten vid sitt rätta namn, Björntjänst Stockholm,  för att den inte kommer att lösa de utmaningar Stockholm står inför. Den kommer bara att generera mer bilar, mer utsläpp, sämre luft och mer trängsel. Istället bör vi använda de pengarna som vi får från trängselavgifterna och de som vi lägger på motorvägen till att bygga ut Stockholm kollektivtrafik.

 Med en utbyggd kollektivtrafik och satsningar på tågen kan många fler komma fram på samma yta och vi får en modern, attraktiv och miljövänlig trafik för alla.  Vi har inte råd att vänta till 2030 på fungerade tåg och kollektivtrafik utan satsningarna måste ske nu. Idag har vi inte råd att satsa på båda. Det är hög tid att stoppa planeringen av den omoderna Förbifart Stockholm och rädda Sverige och Stockholmregionen från en stor björntjänst.

En kommentar

  1. Mikko · · Svara

    Kollektivtrafiken längst ut i stockholms län är så värdelös att det är bättre att ta bilen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: