Nordins guldbyxor

Utan att rodna påstår Sten Nordin (M) återkommande att pengar inte är ett bekymmer när Stockholm bygger. De bedrägliga uttalandena utgår från att Moderaterna kan bygga Sveriges dyraste infrastrukturprojekt i mannaminne – motorvägen Förbifart Stockholm och samtidigt bygga den kollektivtrafik som stockholmarna behöver.

Hur denna ekvation ska gå ihop förklaras inte. Så här är det: Alla nuvarande trängselskattepengar fram till 2053 är intecknade för motorvägen.  De statliga förhandlarna letar med ljus och lykta efter finansiering till en sedan gammalt planerad förlängning av Blå linje. Sten Nordin har satt på sig guldbyxorna.

Enligt stadens färdplan för ett fossilfritt Stockholm behöver kollektivtrafiken fördubblas för att nå klimatmålen, samtidigt som biltrafiken begränsas. Hur Nordin ska åstadkommas detta med Förbifarten, och vart pengarna ska tas när trängselskatten är upplåst i generationer – det är något som Sten Nordin borde förklara.

Varför inte erkänna att den omställning till ett hållbart och klimatsmart samhälle som vi vet måste till inte ligger i moderaternas politik. Att FNs klimatpanel IPCC i förra veckan presenterade sin senaste rapport i Stockholm tycks inte bekomma Nordin. Att plöja ned enorma miljarder i motorvägar när omställningen kräver smart kollektivtrafik är att vandra baklänges in i framtiden.

Läs också om mätningarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: