Miljöpartiets provval igång

Glad, trött och uppfylld efter gårdagens provvalsparty på Debaser. Det var insparken till Miljöpartiets provval som började i går och slutar den 15 november.

Jag ber nu om er medlemmar om förtroende att fortsätta företräda er och stockholmarna som borgarråd.

Min ambition och mål är att Miljöpartiet ska ta ett stort kliv framåt i staden. Det är dags för Miljöpartiet och mig att axla ansvaret som finansborgarråd i Stockholm. Miljöpartiet och staden är redo för detta.

Varför?
För det första:
Klimat/miljö. Stockholm behöver ställa om till att bli en modern, mänsklig och miljövänlig stad. Idag saknar staden en tydlig vision för det. Vi vill att Stockholm ska vara en stad där det är lätt att göra klimatsmarta val.

För det andra:
Trafik. Resandet i Stockholm måste bli effektivt och klimatsmart. Vi behöver mer tunnelbanan i stället för mer motorvägar. Motorvägar är så 1900-tal. Vi måste vara moderna. Med mindre trängsel på våra gator får vi mer utrymme för det som är viktigt: folkliv, fler träd och fler parker.

För det tredje:
Bostäder. I ett modernt Stockholm skapar vi plats för fler stockholmare. Vi måste bygga! Vi vill lösa bostadsbristen genom att bygga fler yteffektiva och miljövänliga bostäder i anslutning till kollektivtrafiken.

För det fjärde:
Skolan. Kvaliteten på skolan i Stockholm ska inte avgöras av var du bor. Stockholm behöver mer tid att möta varje elev, som ger skolan mer resurser och eleverna arbetsro.

”Segerviss inför valet.” Så sammanfattar Viktor Bahrt-Kron mig i en artikel i DN den 26 augusti. Ja, jag är segerviss. När jag möter och pratar med stockholmare, på tunnelbanan, sociala medier eller i telefon, så märker ju jag ju hur snacket går. Stockholmares drivkraft är inte att bo i the Capital of Scandinavia. Stockholmare vill göra skillnad och bidra till att vår stad utvecklas i takt med tiden. Inte mot den.

Att stockholmarna vill göra skillnad visas också med stor tydlighet i den senaste opinionsmätningen i Stockholms stad från den 19 september. Miljöpartiet har vuxit stadigt sedan valet 2010 och vi befinner oss i dag uppe på hela 16,8 procent.  Ja, jag är segerviss.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: