Om detta vill man inte tala

För er som läst mitt inlägg om hur majoriteten i Stockholms stad stoppat huvudet i sanden när det gäller att låta Stockholmarna tåla skadliga flygbullernivåer som inga andra i Sverige får tåla har nu följande hänt:

Stadshusets högste tjänsteperson stadsdirektör Irene Svenonius säger nu att tjänsteskrivelse som daterats till 3 oktober visst kunnat behandla flygbullerutredningen som anlände den 3 oktober till staden och gick på intern remiss i stadshuset den 7 oktober och skulle besvaras internt senast den 21 oktober. Att den daterades till 3 oktober, dagen efter utredningens presentation, är ett misstag. Författandet av tjänsteskrivelsen skall ha påbörjats då inte avslutats. Först den 14 oktober ska den ha slutsignerats av henne. Och nu ska ärendehanteringen styras upp så att det inte blir fel i fortsättningen.

Må så vara men faktum kvarstår – Flygbullerutredningens (Flygbuller och bostadsbyggande, SOU 2013:67) exceptionella undantag för Stockholms stad existerar inte i stadens tjänsteskrivelse vare sig den är feldaterad eller ej.

Om detta vill man inte tala.

————————————

Mitt i Bromma om undantaget

Riksdags och departement om kritik mot utredningen

Länsstyrelsens remissvar. Se s. 9.

Mina två tidigare inlägg, första o andra.

Utredningen Flygbuller och bostadsbyggande SOU 2013:67

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: