Kallt av alliansen

De senaste dagarna har ABC och DN uppmärksammat de hemska levnadsförhållandena som många EU-medborgare i Stockholm lever i. Alliansen med Lotta Edholm och Anna König-Jerlemyr i spetsen har framfört att Stockholms stad bland annat ska skicka räkningen till Rumänien och se till att dessa människor avhyses från platserna som de satt upp sina tält och skjul på.

Kallt tycker jag, när det är sex minusgrader och människor riskerar att frysa ihjäl måste vi som politiker se till att Stockholms stad är en varm och medmänsklig plats där vi ökar stödet till våra medmänniskor och står upp för mänskliga rättigheter, inte peka finger.

Givetvis är det så att Rumänien måste ta ett större ansvar men Stockholms stad kan och bör göra mer för att leva upp till mänskliga rättigheter som omfattar alla och för att hjälpa de människor som tigger på gatorna. Antalet sängplatser i projekt Vinternatt kan minst fördubblas omgående, och staden bör utreda en tak över huvudet-garanti som gäller på samma villkor för alla. Här kan ni läsa mer om våra förslag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: