150 000 nya bostäder till 2030

Karta

Idag presenterar vi vår plan för hur Stockholms ska möta bostadsbristen och bygga 150 000 nya bostäder till 2030. Miljöpartiet vill höja blicken och ta ett långsiktigt ansvar. Vi vill till skillnad mot alliansen bygga många fler bostäder samtidigt som vi värnar stockholmarnas hälsa och säkerhet, uppfyller stockholmarnas önskemål om fler grönområden och bygga både klimatsmart och kollektivtrafiknära.

Vår bostadsplan för Stockholm visar att det går. Lösningen för fler bostäder kan inte vara att man tummar på säkerheten, sänker bullerkraven, tar bort våra grönområden och riskerar stockholmarnas hälsa.

Vid utvecklandet av det framtida Stockholm är det viktigt att de kvaliteter som gör Stockholm till en attraktiv stad inte byggs bort. För Miljöpartiet är det av största vikt att alla Stockholms invånare säkras god tillgång och tillgänglighet till stadens natur. Vi kompromissar inte med Stockholmarnas grönområden, parker eller naturreservat för att bygga fler bostäder, Det går att möta bägge behoven. Därför presenterar vi tillsammans med 150 000 bostäder idag också ett förslag på sju nya naturreservat.

Miljöpartiet vill se en bostadspolitik där vi tar ett långsiktigt hållbart ansvar. En bostadspolitik där vi bygger 30 000 nya bostäder för unga och studenter, där vi lägger ner Bromma flygplats och bygger 50 000 nya bostäder i Bromma parkstad. Ett Stockholm där vi värnar våra grönområden, bygger kollektivtrafiknära och samtidigt ser till att stockholmarna får en ren luft att andas och inte utsätts för skadligt buller.

Läs mer här.

En kommentar

  1. Magnus · · Svara

    Dålig idé att lägga ner Bromma. Skulle innebära att vi i norra Sollentuna och Upplands Väsby skulle drabbas av ännu mera buller. De som bosatt sig i närheten av Bromma flygplats har gjort det med vetskap om bullret, och priset för deras bostäder är satt därefter. Motsatsen gäller för de flesta som påverkas av Arlandas bana 3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: