Regeringsbeslut om bostäder på Bromma

Det är med stor glädje jag noterar att regeringen nu fattat beslut om att ge uppdrag till en statlig samordnare för omvandling av Bromma flygplats. Regeringen har dessutom meddelat att Anders Sundström blir samordnaren.

Uppdraget är att till senast 20 oktober 2016 pröva förutsättningarna att avveckla Bromma flygplats och göra marken tillgänglig för bostadsbyggande. Det övergripande målet är att öka möjligheterna till bostadsbebyggelse i Stockholmsregionen.

I uppdraget ingår att tillsammans med Stockholms kommun möjliggöra förutsättningarna för en aktiv stadsutveckling med ett stort antal nya bostäder. Det kan exempelvis handla om planering för kollektivtrafik, skolor, arbetsplatser och grönområden. Effekterna av ett ökat bostadsbyggande på tillväxt och näringslivsutveckling ska särskilt belysas.

Därmed kan nu arbetet påbörjas med en aktiv utveckling av Stockholm som en stark stad och region där bostäderna och arbetsplatserna kan tillskapas och ge plats åt alla som söker sig hit.

Läs regeringsbeslutet här.

Läs om överenskommelsen i Stockholms stad här.

Läs på regeringens hemsida här.

Läs om Bromma parkstad här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: