Cykelmålen ska nås

Målet att kraftigt öka cyklingen i vår stad ligger fast. Cyklingen måste öka av flera skäl – luftkvalitén, klimatmålen och framkomligheten. Därför bygger vi ut cykelbanorna, ger dem rätt bredd och minskar utrymmet för bilarna. Cyklisterna har under flera år ökat, men inte deras utrymme. Det är för trångt på många stråk och vi måste bredda, bygga ut och prioritera. Ett stort antal nya cykelprojekt är på gång och fler kommer. Med en miljard som utgångspunkt ska omställningen märkas och cyklandet öka! Målen att minska biltrafiken och öka cyklandet är angelägen. Den felprioritering som gjorts under de senaste 60 åren måste styras rätt. Gång, cykel och kollektivtrafik är prio. Vi ska ställa om Stockholm!

 

Apropå artikel i SvD igår.

2 kommentarer

  1. Vi i cykelmaffian vill gärna ha ett snack med dig. Vi gillar vad du skriver och vill gärna förbättra stockholm för cyklister. Vi har inget förtroende för stockholm stad och tvivlar starkt på att cykelmiljarden kommer göra någon skillnad. Vi vill hitta andra lösningar än att kasta pengar ett på ett problem som egentligen handlar om politisk vilja. Vi vill visa politikerna att vi inte vill mutade med lite röd färg på visa stråk och faktiskt kräva en riktigt förändring. Hör av dig Daniel!

    cykelmaffian.se

  2. En eloge till dig som arbetar så bra och konkret med att minska biltrafiken och öka cyklandet i staden! Stämningen på Swedenborgsgatan denna sommar utan bilar var verkligen fantastisk! Läser idag i DN om gågator i city runt Biblioteksgatan. Jättebra! Kör på! (Ville också bifoga en fin bild från Swedenborgsgatan utan bilar)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: