Örbystråket

Längs Örbyleden finns stora möjligheter att förena en utbyggd kollektivtrafik, bättre cykelmöjligheter och upp till 4 000 bostäder. Den nya bebyggelsen skulle binda samman intilliggande stadsdelar genom att ta tillvara den befintliga infrastrukturen på ett bättre sätt. Spårväg syd kommer att byggas från Flemingsberg till Älvsjö, men bör på sikt även
förlängas till Skarpnäck. Det ger bättre möjligheter för en bärkraftig stadsutveckling i hela Söderort.

Örbystråket högupplöst

Med vårt förslag omvandlas Örbyleden till Örbystråket – en blandad, trivsam och livfull stadsmiljö där människor vill vistas. Genom att planera bostäder tillsammans med kollektivtrafik, cykelvägar och breda, trygga trottoarer kan människor lättare förflytta sig genom stråket. Handel och service i närområdet förbättras och det skapas nya målpunkter i de södra stadsdelarna.

 

IMG_8861

 

Planen överensstämmer väl med intentionerna i Stockholms översiktsplan, där Örby pekas ut som en plats för urbana stråk. Att omvandla trafikleder till urbana stråk är ofta en betydligt mer kostnadseffektiv lösning än överdäckningar.

 

Läs om vårt förslag här: Örbystråket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: