Socialdemokraterna har baksätesstyrt Stockholms stads förvaltningar

Tjänstepersoner ska inte bli politiserade och uthängda i media. Vi är otroligt kritiska till att Socialdemokraterna nu går ut i media och gör just detta, och vill därför ge vår egen bild.

Dagens Nyheter har tagit del av ett papper som tillkom efter att den förre trafikdirektören rekryterats. Miljöpartiet och jag som trafikborgarråd efterfrågade transparens, och hade krävt en öppen anställningsprocess där alla människor med relevant erfarenhet kunde söka rollen som trafikdirektör. Efter att det framkommit att socialdemokraterna ändå försökt runda den processen och handplockat den trafikdirektör de själva ville se, så verkade Miljöpartiet för tydliga arbetsformer där demokratiskt fattade beslut också skulle genomföras av förvaltningarna. Det papper som DN nu skriver om handlar om den processen – Miljöpartiet har velat se tydliga avstämningar mellan politiker och tjänstemän, insyn i processer inom de förvaltningar man haft det politiska ansvaret samt garantier om att politiskt fattade beslut inom miljö-, klimat- och trafikfrågorna faktiskt ska genomföras – inte stoppas eller förhalas av Socialdemokraterna bakvägen.

Det är såklart inte en tillfällighet att detta sker efter att Miljöpartiet valt att samarbeta med andra partier än Socialdemokraterna. I och med maktskiftet i Stockholm så har vi satt punkt för Socialdemokraternas baksätesstyrning av Stockholm. Demokratiskt fattade beslut inom de viktiga miljö-, klimat- och trafikfrågorna ska genomföras. Transparens och öppenhet ska gälla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: