Bromma kan nu läggas ned

Idag meddelade Per G Braathens, ägaren av BRA flyg i Dagens industri att Bromma flygplats kan läggas ned. BRA flyg har utgjort 97 procent av verksamheten, den helt dominerande operatören och med detta besked faller sista argumentet för Bromma flygplats.

Per G Braathens uttrycker det på följande sätt:

För att hitta en väg framåt för flyget måste vi ha en gemensam plan. Man måste tänka nytt eftersom läget är så extremt. Klart är att det i ett litet land som Sverige inte går att ha två konkurrerande nätverk i inrikesflyget. Och där tåget är ett bättre alternativ, ska de ta över. Kundunderlaget efter krisen kommer inte vara tillräckligt stort för allt”.

Vi borde ta död på myten om att utan Bromma överlever inte Sverige.”

På Di:s fråga om de vill vara kvar Bromma under en övergångsperiod där de successivt går över till Arlanda svara Braathens:

Nej antingen finns Bromma kvar till 2038 och vi satsar på att investera där, som vi gjort i 20 år, eller så stänger man nu. Det är inte mitt beslut, men det bör ligga i allas intresse att avklara Bromma-frågan nu.”

Därmed finns inget skäl längre att behålla Bromma.

I höstas kom en annan hårdnackad Brommakramaren, Stockholms Handelskammare till samma slutsats i rapporten ”Satsa på Arlanda”. Där konstaterades att flyget skulle må bättre av att allt samlades på Arlanda och att Bromma blev en ny stadsdel med 30 000 bostäder.

Redan tidigare under hösten bedömde flygplatsägaren Swedavia att Bromma inte är lönsamt att driva vidare och sedan några år har SAS ansett att flygplatsen borde stängas.

Därmed har vi kommit till vägs ände. Nu är det upp till regeringen att ta steget fullt ut och lägga ned flygplatsen och öppna upp för oss som stad att sätta igång planeringen för den nya stadsdel som med fördel kan kallas Bromma parkstad!


Artikeln i Di.

Handelskammarens rapport analyserad.

Handelskammarens rapport.

Swedavias konsekvensanalys om Bromma

Bromma parkstad

2 kommentarer

  1. Göran Söderström · · Svara

    Vi håller tummarna! 👏😊

  2. Robert och Ghislaine af Sandeberg · · Svara

    Hej! Det är synd att staden gör det allt svårare och svårare för äldre att ta sig fram med buss – det är svårt att räkna hur många innerstadsbussar som har lagts eller kommer att läggas ned. Att ta bort buss 54 från Hantverkargatan blir den sista spiken i kistan för oss – nu kommer vi att få åka taxi i stället. Det är synd, för vi föredrar att åka kommunalt som alla andra och minska föroreningar, men SL måste ge oss en rimlig chans att forsätta med bussar. Nej. vi är för gamla för tunnelbanan.
    Mvh
    Robert och Ghislaine af Sandeberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: