Jag kandiderar till riksdagen

Efter elva år som gruppledare för Miljöpartiet i Stadshuset och åtta år som trafikborgarråd i vår huvudstad är det dags för mig att vid valet lämna kommunpolitiken och ta mig an rikspolitiken. Jag kandiderar till riksdagen!

Jag kandiderar för att skärpa klimatarbetet och på det sättet vara med att utveckla landet. Jag tar med mig mitt driv, min handlingskraft och min uthållighet.

Vi befinner oss i en akut klimatkris som skär genom alla nivåer och verksamheter. Här krävs beslutsamhet och förståelse för att även de små frågorna påverkar helheten.

Under mina år i kommunpolitiken har jag sett så många möjligheter, så många kreativa idéer och så många smarta lösningar som slarvats bort på grund av nationell seghet, föråldrade regler och obegripliga revirstrider inom myndigheter och departement. Det hindrar ett smart och effektivt klimatarbete. I Stockholm har vi gått före men bromsas av nationell klåfingrighet. Vi får till exempel inte reservera p-platser för elbilar, sätta upp fartkameror för att skydda skolbarnen eller sälja el så att enkla utsläpp från små dieselaggregat från foodtrucks försvinner. Det är frustrerande och jag hoppas att på nationell nivå kunna göra något åt det.

I Stockholm har jag under ett drygt decennium arbetat intensivt med Stockholms omställning mot en grön hållbar stad och placerat gång, cykel och kollektivtrafiken i centrum. Till förtret för en del, men till glädje för fler. Tillsammans med MP Stockholm Stad har jag tryckt tillbaka bilen och dess miljöproblem, dragit igång elektrifieringen och omvandlat stadsmiljöer till levande stadsrum, stridit för Brommas nedläggning och skruvat upp och styrt stadens utveckling i rätt riktning – i grön riktning. Stockholm har blivit modernare, mänskligare och miljövänligare.

Under åren som gruppledare, kommunstyrelseledamot och mina tidigare år som fritidspolitiker, i allt från skolnämnd, kulturnämnd, stadsbyggnadsnämnd har jag fått en politisk bredd och ett djup som kommer att komma väl till pass i det bredare rikspolitiska arbetet. Klimatkrisen är vår prioritet och den behöver genomsyra alla politikområden.

Som det progressiva demokratiska parti Miljöpartiet är har vi en grundläggande princip för det politiska uppdrag som vi värnar – rotationsprincipen. Ingen ska kunna sitta på samma politiska post längre än tre mandatperioder. Nya friska krafter ska få en chans att sätta sin prägel på det politiska arbetet. Jag kommer vid valdagen att ha arbetat för Stockholm och stockholmarna i just tre mandatperioder. Därför går jag nu vidare och ber om att få ert förtroendet att representera stockholmarna och Stockholm från Helgeandsholmen.

Jag har tagit striden i Stockholm. Jag kommer ta striden i riksdagen.


P.S. Jag har fortfarande ett år kvar, så än är inte förvandlingen av Stockholm till en hållbar stad under min ledning slut.


För lite mer information om min kandidatur kan man fördjupa sig i Filippa Rogvalls artikel i Expressen och Fredrik Björkmans i Di.

2 kommentarer

  1. Väntar på att citybikesarna kommer tillbaka😃
    När är tiden inne??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: