Länsstyrelsen gav staden rätt om elsparkcyklarna

Igår kom Länsstyrelsens avgörande angående vårt beslut att använda de lokala ordningsföreskrifterna för att kräva polistillstånd för elsparkcyklarna. Länsstyrelsen finner att ändringen på intet sätt strider mot ordningslagen. Kommunfullmäktiges beslut den 8 november är därmed enligt Länsstyrelsen korrekt.

De förtydligar dessutom att den aktuella uthyrningen inte stämmer överens med det ändamål som de offentliga platserna upplåtits för. Verksamheten är varken tillfällig eller i obetydlig omfattning. Det krävs därmed alltid tillstånd.

Detta betyder att Polisen alltid ska kräva tillstånd.

Länsstyrelsens beslut:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: