Pressrum

Daniel Helldén
Riksdagsledamot för Miljöpartiet. Gruppledare i trafikutskottet. Trafikpolitisk talesperson.

Tidigare trafikborgarråd i Stockholms stad

Presskontakt

Helldén nås snabbt direkt via mail på daniel.hellden@mp.se

Pressekreterare i riksdagen

Fredrik Elisson

072 145 78 55

Pressbilder

Högupplöst

Medelupplöst

Lågupplöst

Mindre porträtt

Utanför plenisalen

Samling från stadshustiden blandat:

https://www.flickr.com/photos/mpsthlmstad/

Pressmeddelanden

24 kommentarer

 1. Björn Malmqvist · · Svara

  Hej

  Börja utnyttja luftrummet med linbanor i Solna Sundbyberg istället för nerskrotning på marken i form av bilar och sega långsamtgående spårvagnar!!! Tänk att få njuta av vacker utsikt och komma fram i tid och få se de stillastående bilköerna ringla fram under sig!! En sträckning kan få gå ovanför Solnavägen från Karolinska/Norrtull till Solna C som sedan delas vidare mot friends arena i ena riktningen och en mot Sundbyberg . Andra linbanor skulle kunna gå från Karlbergs station-Kungsholmen- Pampas- Huvudsta- Sundbyberg. Billigt och miljövänligt och en utveckling av kollektivtrafiken vore det.
  När dessa lufttunnlar används kommer säkert många fråga sig: – Varför har de inte byggts tidigare? Man behöver inte ens borra!

  http://www.goteborg2021.com/stadens-2021-arbete/vad-hander-efter-31-december-2011/linbana/

  Mvh
  Björn Malmqvist

 2. Elsa johansson · · Svara

  Angående upprustning av Götgatan. Varför gör man inte 2 cykelfiler i mitten av gatan istf vid trottoaren? På så vis får man utrymme för uteserveringar o dyl

  Mvh

 3. Elsa johansson · · Svara

  Angående upprustning av Götgatan. Varför gör man inte 2 cykelfiler i mitten av gatan istf vid trottoaren? På så vis får man utrymme för uteserveringar o dyl

  Mvh
  Elsa

 4. Hej Daniel. Läste idag att Skånegatan skall bli gågata i sommar. Låter ju trevligt i och för sig men har du tänkt på hur otrevligt det blir för oss boende i området? Redan innan detta så lider vi speciellt våra barn av all röklukt från uteserveringarna. Vi kan inte ens vädra när det är varmt vilket det är på sommaren. Inte tala om alla slagsmål och skrik som gör det omöjligt för barnen att sova. I vilket fall du som vurmar för miljön som miljöpartist kanske skall tala om för mej hur min familj skall slippa riskera passiv rökning så fort vi öppnar fönstret?
  För oss som boende på Skånegatan är rökning ett betydligt större problem än bilar som su skall bannlysa. Det vore fantastiskt om du kunde svara på detta och speciellt på vad jag skall säga till mina barn om passiv rökning och Miljöpartiet.

  1. Hej!
   Idag finns det uteserveringar på trottoaren vid Skånegatan. När det blir sommargågata kommer flera av serveringarna flytta ut i gatan. Detta innebär att de som röker vid en servering kommer längre från husfasad och era fönster. Detta borde innebära att det blir bättre för er.

 5. Hej. Har svårt att tro att borden längs husväggen blir fria från bord och skillnaden blir nog att det blir som förr och värre pga fler bord. Sjukt irriterande och nonchalant mot boende som inte gillar passiv rökning.
  Hur kommer man till sitt garage förresten?

  1. Sen är ju inte väggarna längs husen vid Nytorget alls fria från bord utan det är bord både på trottoaren och gatan. Hur kan det då bli bättre med fler bord på gatan? Får inte ihop logiken i det alls.

   1. Halllååå. Hur kan det bli mindre rök med uteservering på trottoaren och att det utökas med gatan också. Vänligen svara.

   2. Jesper Andersson · ·

    Han kan inte svara för gan inser själv hur korkad hans kommentar var. Det är så han fungerar. Handlar utan eftertanke. Bygger in trafiken istället för att få den att rulla.
    Pga Helldén så kommer inte längre räddningsfordon fram. Pga Helldén så ökar utsläppen istället för minskar.
    Pga att folk röstar på en komplett dåre så har vi den trafiksituation vi förtjänar.

    Istället för att göra cykelvägar i hela stan (alla kan inte cykla och inte heller året runt) så kunde man sneglat på Norge och deras lösning men icke. Helldén vill bli känd som den som gjorde stan bilfri, oavsett priset.

    Så enkelt. Helldén måste bort och det gör vi genom att inte rösta på honom och hans miöjötalibaner.

    Se Stefan Sauks video på nätet om Helldén och hans söndrande av Stockholm. Det är så mitt i prick.

 6. Oliver · · Svara

  Hej Daniel jag och min familj på två små barn (1 respektive 3), bor vid korsningen Birger Jarlsgatan och Frejgatan. Trafiken i detta område är fruktansvärd, det är konstanta köer på Birger Jarlsgatan och varje dag känner jag mig orolig för mina barns hälsa som tvingad andas in allla avgaser. 3 åring har utvecklat en hosta som läkarna inte vet vad det är, misstänker att det kan vara luften. Finns det någon plan för att komma tillrätta på detta problem? Situationen börjar bli ohållbar särskilt kring rusningstider.

  Mvh, Oliver orolig familjefar

  1. Jesper Andersson · · Svara

   Ja du. Den käre Helldén, Stockholm miljötaliban, har ju sett till att trafiken inte kommer fram utan står still med följd art tomgångskörningen ökat avsevärt.
   Bilar kommer alltid finnas och cyklar med men Hwlldén kan vi få bort i nästa val för han är helt besatt av att söndra stan. Nu senast Pålsundet med sina cykelvägar.

   Råder dig och alla andra att se Stefan Sauks filmer om Stockholms trafiksituation just pga. Helldén.

 7. Helldén har misslyckats kapitalt med framkomligheten i Stockholm.Det byggs och grävs ÖVERALLT. Man kan inte mobba bort bilisterna och tro att alla ska cykla. Jag behöver ha bil i mitt arbete, och komma fram till olika adresser mellan 7-18. Som det är nu ökar såklart utsläppen genom att bilar får mindre och mindre plats. Hur kan ett parti som har 4% av rösterna sitta på sådana positioner. Man ser ju direkt att den här människan är helt besatt av att alla ska cykla. Har cyklat periodvis i mitt liv, har dock aldrig känt att framkomligheten är ett problem. Så sluta stäng av gator för helvete!

  1. Jesper Andersson · · Svara

   Samma problem för mig.
   Måste ha bil i arbetet och mina kunder bor i HELA Storstockholm inklusive city.
   Det är lätt att cykla och tycka alla andra ska göra det om man sitter på samma stol hela dagarna, fattar korkade beslut förstör för andra. Talibanen Halldén, du är besatt och har misslyckats kapitalt.
   I år hoppas jag att din stol blir ledig och att någon med sunt förnuft får ta över din plats för du har förstört tillräckligt nu.

 8. Birgitta Löwgren · · Svara

  Hej, jag har en trehjulig elektrisk lådcykel som är speciell att köra, den är väldigt stötig minsta grop känns, när cykelbanan lutar åt fel håll är det svårt att styra. Jag får inte rum på vissa cykelbanor då de är gjorda för vanliga cyklar. T.ex De vita upphöjda markeringarna på Birger Jarlsgatan från Nybroplan och till Kungsgatan, där måste jag ligga med ett hjul innanför/utanför och med parkerade bilar blir det svårt. Därför vill lämna några synpunkter på utformning av cykelbanor: 1 dosera bättre 2 bredden mellan de upphöjda vita markeringen för cykelbanor måste ökas. 3 gropar och hål gör cykelbanor svårmanövrerade. En vanlig cykel kan lätt svänga undan men det går inte då jag redan upptar en stor del av cykelbanan. Jag kan lämna ytterligare synpunkter om var de värsta cykelbanorna finns om det underlättar. Mvh Birgitta

 9. Jacob Pettersson · · Svara

  Hej Daniel,

  Jag har idag försökt att ta mig från Kallhäll till Hammarby Sjöstad med cykel. Jag är mångårig cyklist och har cyklat mycket i bland annat Stockholm. Men jag kom inte fram. Jag spenderade två timmar med att försöka ta genom, förbi och runt alla de avspärrningar och byggarbetsplatser som finns i vägen. Ackompanjerade av obefintlig, felaktig och missvisande skyltning.

  Till slut gav jag upp och ringde efter hämtning med bil. Det har aldrig tidigare hänt under alla de tusentals mil jag cyklat genom åren.

  Jag förstår att det är ett mycket svårt arbete att få till en god cykelmiljö i Stockholm och jag är ofta överraskad över det goda arbete som görs i det avseendet. I ovanstående fall har det tyvärr fallerat.

  Vad jag saknade idag vart korrekt skyltning (destinationer) samt tydligt markerade cykelvägar/tillfälliga cykelvägar.

  Med vänlig hälsning
  Jacob

  1. Hej!
   Det ska finnas skyltning i Stockholm stad. Var tappade du orken? Var fanns problemen?

 10. Göran Hammarkvist · · Svara

  Hejsan
  Vi bor i Svedmyra, Sorundagatan, söder om stan. Farsta församllng. En smal villagata med bara trottoar på en sida.
  Detta förutsätter, för att det ska bli bra snöröjt, att folk parkerar sina bilar på tomten samt att vi inte har infartsparkering mm från folk som ställer bilen och tar t-banan in till stan på dagarna.
  I områdena runt oss, Gamla Enskede, Enskedefältet m fl, har haft boendeparkering flera år.
  Därför är våra gator fulla med bilar som flyttar ut från stan under veckorna för att slippa avgift där dom bor, dom med boendeparkering i närområdet samt infartsparkerarna.
  Vi som bor här i området önskar boendeparkering för att komma tillrätta med problemet.
  Bättre att det är likvärdiga förhållanden i alla områden. Även de som bor i områden med boendeparkering är duktigare på att flytta in sina bilar på villatomten.
  Framkomligheten blir båttre, säkerheten då man ser barn osv, snöröjningen blir effektivare.
  Har varit i kontakt med Stadsdelsnämnden som hänvisade till Trafikkontoret som hänvisade till politikerna, dvs dig.
  Hoppas att ni tar till er av önskemålen och gärna återkommer med svar.
  Mvh Göran Hammarkvist

 11. Jane Nilsson · · Svara

  Hej Daniel.
  Läser Miitti Södermalm. I en artikel läser jsg om mitt hatobjekt Jonas Naddebo att han vill öka klottret(graffiti o konst säger han).
  På nästa uppslag skrivs det om ditt jobb och vad klottersaneringen kostar oss skattebetalare.
  Snälla – informera Naddebo om pengarna!
  Blir galen på alla bänkar o väggar som förfulas. Och var får klottrarna burkarna ifrån? Ja, inte köps de i butikerna.
  Hälsningar/Jane Nilsson

 12. Hans Daegelow · · Svara

  Hej, Vid ett möte ang cykelbanor efter Bergslagsvägen i Alviks kultur hus 2019.
  Påtalade jag att lönnarna efter nylagda cykelbanan dör. Nu våren 2021 har alla
  nyplanterade och gamla träd åter dött. För mycket salt och blöta banor gör att
  träden inte får vila. Få gamla träd som står nära bilvägen har överlevt, det säger
  allt om hur cykelbanan skadar lönnarna. Har råd i vår stad att bara köpa och köpa?
  Ni har anlitat s.k proffs.
  Arg medborgare Brommabo.
  Hälsningar Hans Daegelow
  På som vanligt cyklisterna först

 13. Agneta Jarl · · Svara

  Hej Daniel! Du värnar ju om e-scootrarna och nu måste det bli ordning på slarvet!
  Utanför där jag bor ligger nu 6 slängda scootrar på gångbanan som även används av ”vanliga” cyklar. Snart händer det olyckor! Dessutom är det en skam för vår vackra natur som står i blom nu. Det måste bli en skärpning och de nonchalanta användarna debiteras bortforsling. I andra länder har man tydligen reg.skyltar på scootrarna och då kan man spåra syndabockarna så de får betala. Gör något åt detta innan det blir total kaos!
  Med vänlig hälsning,
  Agneta Jarl
  Bromma
  mail@aularsson.com

 14. Det är märkligt att ett parti med några futtiga procent väljare och men ett fanatiskt borgarråd kan ställa till med så mycket elände i trafiken som Daniel Hellden och Mp nu gör i Stockholm. Jag bor i Götgatsbacken vilken måste vara det bästa trafikkaoset jag har sett och då har jag ändå rest i Indien och Sydostasien. Här och på många andra ställen blandas olika trafikslag på en och samma lilla yta helt utan kontroll. Numera har ni också tagit bort att man ska ha separata delar av gång och cykelbana så att ingen vet vilken sida de ska gå eller cykla på. Är det inte lika bra att låta bilar och lastbilar också åka på gång- och cykelvägar!!!??? Eller varför kan inte alla vara på alla vägar huller om buller??? Som det är nu så är de som är mest sårbara som är mest utsatta, dvs. fotgängare, barna, äldre och funktionshindrade. Är det vad MP och Hellden vill??? För övrigt så åker inte folk el-sparkcyklar istället för att åka bil. De flesta åker den för att det är kul och en del andra för att ta sig från a till b istället för att åka kommunalt. Nettoeffekten blir att e-sparkcyklar och även el-cyklar innebär mer belastning på miljön och INTE mindre. Enkelriktningen av Högbergsgatan från Repslagargatan österut är ju också ett skämt!!! Hur ska nu människor med motorfordon ta sig från västra till östra Södermalm? Nu får det ta sig till Magnus Ladulås gata ut på Götgatan och sen Folkungagatan eller Ringvägen. Är det rimligt??? Och är det bra för miljön att bilarna ska åka stora omvägar för att komma dit de ska??? Detta är helt galet och jag hoppas verkligen att detta kommer att innebära att MP straffas hårt av väljarna vid nästa val och att vi slipper se Hellden som borgarråd i framtiden.

  1. Johan Ekman · · Svara

   Och här på restaurang/bargatorna som Hellden är en ivrig förespråkare för lider dom boende av sin på sina ställen helt förstörda boendemiljö. Fy min familj bor i ett helvete tills 01.30 7 dgr i veckan på natten över Baras bar på Skånegatan. Härlig miljö Miljöpartiet🙏

 15. Lisa Stridfeldt · · Svara

  Hur kan ni tillåta alla dessa gräsliga fula uteserveringar som finns på Östermalm?
  Det ser ut som billiga hemsnickrade lådor med gräslig belysning.
  Som en kopia av Thailand. Man skäms över hur det ser ut.
  Vart tog skönhetstådet vägen?

  Att restauranger ska få mer utrymme på gator än andra är oförskämt mot oss som behöver bilen i arbetet.

  Att dom gapat mest och gått ut och skramlat med tomma grytor har gjort er förblindade.

  Det är fullt på varenda krog i stan! Inte har det gått någon nöd på dom.

  Den som gapar mest får mest.

 16. Glenn Johansson · · Svara

  Hej Daniel! Glenn Johansson Väbyvägen 10 37263 Bräknehoby här. Såg ditt inslag om elcyklar just. Återkom gärna om 6-12 månader.. så är ni av med hälften av cyklarna, tråkigt men sånt. Vh Glenn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: