Pressrum

Daniel Helldén
Trafikborgarråd och miljöpartist i Stockholms stad

Pressekreterare

076–122 96 25

Pressbilder

https://www.flickr.com/photos/mpsthlmstad/

Pressmeddelanden

http://www.pressmachine.se/pressroom/view/miljopartiet-i-stockholms-stad

14 kommentarer

 1. Björn Malmqvist · · Svara

  Hej

  Börja utnyttja luftrummet med linbanor i Solna Sundbyberg istället för nerskrotning på marken i form av bilar och sega långsamtgående spårvagnar!!! Tänk att få njuta av vacker utsikt och komma fram i tid och få se de stillastående bilköerna ringla fram under sig!! En sträckning kan få gå ovanför Solnavägen från Karolinska/Norrtull till Solna C som sedan delas vidare mot friends arena i ena riktningen och en mot Sundbyberg . Andra linbanor skulle kunna gå från Karlbergs station-Kungsholmen- Pampas- Huvudsta- Sundbyberg. Billigt och miljövänligt och en utveckling av kollektivtrafiken vore det.
  När dessa lufttunnlar används kommer säkert många fråga sig: – Varför har de inte byggts tidigare? Man behöver inte ens borra!

  http://www.goteborg2021.com/stadens-2021-arbete/vad-hander-efter-31-december-2011/linbana/

  Mvh
  Björn Malmqvist

 2. Elsa johansson · · Svara

  Angående upprustning av Götgatan. Varför gör man inte 2 cykelfiler i mitten av gatan istf vid trottoaren? På så vis får man utrymme för uteserveringar o dyl

  Mvh

 3. Elsa johansson · · Svara

  Angående upprustning av Götgatan. Varför gör man inte 2 cykelfiler i mitten av gatan istf vid trottoaren? På så vis får man utrymme för uteserveringar o dyl

  Mvh
  Elsa

 4. Hej Daniel. Läste idag att Skånegatan skall bli gågata i sommar. Låter ju trevligt i och för sig men har du tänkt på hur otrevligt det blir för oss boende i området? Redan innan detta så lider vi speciellt våra barn av all röklukt från uteserveringarna. Vi kan inte ens vädra när det är varmt vilket det är på sommaren. Inte tala om alla slagsmål och skrik som gör det omöjligt för barnen att sova. I vilket fall du som vurmar för miljön som miljöpartist kanske skall tala om för mej hur min familj skall slippa riskera passiv rökning så fort vi öppnar fönstret?
  För oss som boende på Skånegatan är rökning ett betydligt större problem än bilar som su skall bannlysa. Det vore fantastiskt om du kunde svara på detta och speciellt på vad jag skall säga till mina barn om passiv rökning och Miljöpartiet.

  1. Hej!
   Idag finns det uteserveringar på trottoaren vid Skånegatan. När det blir sommargågata kommer flera av serveringarna flytta ut i gatan. Detta innebär att de som röker vid en servering kommer längre från husfasad och era fönster. Detta borde innebära att det blir bättre för er.

 5. Hej. Har svårt att tro att borden längs husväggen blir fria från bord och skillnaden blir nog att det blir som förr och värre pga fler bord. Sjukt irriterande och nonchalant mot boende som inte gillar passiv rökning.
  Hur kommer man till sitt garage förresten?

  1. Sen är ju inte väggarna längs husen vid Nytorget alls fria från bord utan det är bord både på trottoaren och gatan. Hur kan det då bli bättre med fler bord på gatan? Får inte ihop logiken i det alls.

   1. Halllååå. Hur kan det bli mindre rök med uteservering på trottoaren och att det utökas med gatan också. Vänligen svara.

   2. Jesper Andersson · ·

    Han kan inte svara för gan inser själv hur korkad hans kommentar var. Det är så han fungerar. Handlar utan eftertanke. Bygger in trafiken istället för att få den att rulla.
    Pga Helldén så kommer inte längre räddningsfordon fram. Pga Helldén så ökar utsläppen istället för minskar.
    Pga att folk röstar på en komplett dåre så har vi den trafiksituation vi förtjänar.

    Istället för att göra cykelvägar i hela stan (alla kan inte cykla och inte heller året runt) så kunde man sneglat på Norge och deras lösning men icke. Helldén vill bli känd som den som gjorde stan bilfri, oavsett priset.

    Så enkelt. Helldén måste bort och det gör vi genom att inte rösta på honom och hans miöjötalibaner.

    Se Stefan Sauks video på nätet om Helldén och hans söndrande av Stockholm. Det är så mitt i prick.

 6. Oliver · · Svara

  Hej Daniel jag och min familj på två små barn (1 respektive 3), bor vid korsningen Birger Jarlsgatan och Frejgatan. Trafiken i detta område är fruktansvärd, det är konstanta köer på Birger Jarlsgatan och varje dag känner jag mig orolig för mina barns hälsa som tvingad andas in allla avgaser. 3 åring har utvecklat en hosta som läkarna inte vet vad det är, misstänker att det kan vara luften. Finns det någon plan för att komma tillrätta på detta problem? Situationen börjar bli ohållbar särskilt kring rusningstider.

  Mvh, Oliver orolig familjefar

  1. Jesper Andersson · · Svara

   Ja du. Den käre Helldén, Stockholm miljötaliban, har ju sett till att trafiken inte kommer fram utan står still med följd art tomgångskörningen ökat avsevärt.
   Bilar kommer alltid finnas och cyklar med men Hwlldén kan vi få bort i nästa val för han är helt besatt av att söndra stan. Nu senast Pålsundet med sina cykelvägar.

   Råder dig och alla andra att se Stefan Sauks filmer om Stockholms trafiksituation just pga. Helldén.

 7. Helldén har misslyckats kapitalt med framkomligheten i Stockholm.Det byggs och grävs ÖVERALLT. Man kan inte mobba bort bilisterna och tro att alla ska cykla. Jag behöver ha bil i mitt arbete, och komma fram till olika adresser mellan 7-18. Som det är nu ökar såklart utsläppen genom att bilar får mindre och mindre plats. Hur kan ett parti som har 4% av rösterna sitta på sådana positioner. Man ser ju direkt att den här människan är helt besatt av att alla ska cykla. Har cyklat periodvis i mitt liv, har dock aldrig känt att framkomligheten är ett problem. Så sluta stäng av gator för helvete!

  1. Jesper Andersson · · Svara

   Samma problem för mig.
   Måste ha bil i arbetet och mina kunder bor i HELA Storstockholm inklusive city.
   Det är lätt att cykla och tycka alla andra ska göra det om man sitter på samma stol hela dagarna, fattar korkade beslut förstör för andra. Talibanen Halldén, du är besatt och har misslyckats kapitalt.
   I år hoppas jag att din stol blir ledig och att någon med sunt förnuft får ta över din plats för du har förstört tillräckligt nu.

 8. Birgitta Löwgren · · Svara

  Hej, jag har en trehjulig elektrisk lådcykel som är speciell att köra, den är väldigt stötig minsta grop känns, när cykelbanan lutar åt fel håll är det svårt att styra. Jag får inte rum på vissa cykelbanor då de är gjorda för vanliga cyklar. T.ex De vita upphöjda markeringarna på Birger Jarlsgatan från Nybroplan och till Kungsgatan, där måste jag ligga med ett hjul innanför/utanför och med parkerade bilar blir det svårt. Därför vill lämna några synpunkter på utformning av cykelbanor: 1 dosera bättre 2 bredden mellan de upphöjda vita markeringen för cykelbanor måste ökas. 3 gropar och hål gör cykelbanor svårmanövrerade. En vanlig cykel kan lätt svänga undan men det går inte då jag redan upptar en stor del av cykelbanan. Jag kan lämna ytterligare synpunkter om var de värsta cykelbanorna finns om det underlättar. Mvh Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: