Start

11 kommentarer

 1. Christer Jannson · · Svara

  Läste om ert förslag på cykel motorvägar, jättebra.

  Varför Inte en från Haninge? 2 mil, tar alldeles för lång tid idag på existerande cykelvägen, dessutom ganska tomt på bebyggelse fram till Enskede.

 2. Varför är det inget cykelfält på Centralbron nu när hastigheten är reducerad till 50km/t

 3. Björn Egertz · · Svara

  Hej Daniel.
  Kan du svara på hur ni tänkte när ni beslutade att vi som bor i innerstaden (Stockholm) och har bil måste betala varje gång vi åker genom biltullarna? Vi har inte ens möjlighet att ta någon annan rutt. Andra bilister som inte bor inne i stan kan ju välja alternativa vägar för att undvika avgifter.

  Jag menar att ni måste ändra det beslutet till att gälla att boende i innerstaden åtminstone ska få åka in och ut en gång om dagen utan avgift.

  mvh
  Björn Egertz

 4. Hej.

  Sitter och läser Mitt I ang miljözoneroch att elbilar är vad man måste ha i innerstan om ett par år. Stockholm vill bli elbilsstad 2030. Det är bra att man kan prata och skriva om det. Vore också bra med handling. Sitter på en parkeringsplats i kommunalt garge i innerstan. 578 platser och ca 4 platser för elbil. Har väntat ca 5 månader nu på utredning om det ska gå att ordna ett ladduttag till min elbil också. Engagemanget verkar lågt… om staden vill ha elbilar borde det inte vara svårt att föregå med gott exempel och välkomna elbilar. På riktigt… inte bara skriva om det.

 5. Andreas · · Svara

  Hej!
  Såg på nyheterna att bötesbeloppet höjts för fordon som parkerar i buss & cykelfält.
  Eftersom en relativt stor del av bilarna som står där är leveransfordon så undrar jag om det är tänkt att bli fler lastzoner? Min tanke är att fler lastzoner med prioriterad övervakning skulle få bort mkt av problemet.
  Lastzonerna idag fungerar inte alls. Restaurangägare mfl står där dagligen och bara flyttar på bilen så fort det dyker upp en p-vakt med gul neonväst.
  Mitt förslag är p-skiva i lastzon eller civilklädda p-vakter.
  Och omedelbar bortbärgning med bärgningsbil med polisbefogenheter som finns i de flesta andra länder på direkt bekostnad av felparkeraren.
  Inte nog med det så försvann rätten att parkera 30min innanför tullarna för fordon över 3,5t och taxi för någon månad sedan.
  Hur tänkte ni då att lastbilschaufförerna ska få lunch och följa de hårda reglerna för kör/vilotiderna när det inte finns några parkeringar för tung trafik innanför tullarna, knappt utanför heller?
  Jo man får åka långt utanför tullarna för att hitta en laglig plats. Fick åka och leta plats i 45min sist då det inte fanns laglig plats i hammarby,västberga, sätra så hamnade i kungens kurva. Miljövänligt?

 6. Hur många har ca: 2mil till brevlådan som bor i Stockholm för att hämta posten, vi på landet måste ta bilen för att hämta posten. Är detta rättvist. Nej sätt alla brevlådor utanför storstäderna då skulle det bli ramaskri Ha Ha Ha

 7. Bengt Lindemalm · · Svara

  Hej Daniel Hellden !

  I egenskap av ansvarigt trafikborgarråd har jag enkel
  fråga att ställa: När kommer trottoarerna på östra
  Södermalm bli skottade/befriade från all snö ?
  Ser fram emot ditt svar inom kort.
  Med vänlig hälsning,
  Bengt Lindemalm

 8. Anders Larsson · · Svara

  Hej! Jag tycker att det inte skulle vara nåt problem med att höja tullarna på Essingeleden markant under dagtid men låta boende i Stockholm få exempelvis 2 fria resor i veckan på densamma. Detta skulle kunna få fler att normalt välja kollektiv trafik men ändå ha möjlighet att ta bilen vid specifika ärenden då man kanske verkligen behöver.Och eventuellt skulle man kunna styra om en del av den tunga trafiken till kväll och natt. Anders

 9. tvåhjul · · Svara

  Hur är tankarna kring införandet av P-avgifter för MC och dom avgifter som ska tas ut?
  Ingen hänsyn verkar tas gällande den yta som en MC tar upp.
  En yta av en bilparkering kan fyllas med flertalet MC ändå får MC betala mer.
  Påverkan på trafiken inne i stan måste ändå vara positivare om flertalet fordon är på två hjul än fyra hjul. Vad är huvudsyftet med den bestraffning som sker? Antalet MC inne i stan under Maj-Sep är inte gigantisk så den ekonomiska vinningen kan vara marginell.

 10. Ni måste haft fel på termometern ! Du skyller på minusgrader för att slippa städning av västmannagatan . Men i natt var det knappast det skälet till undvikande av städbehov. Utan vad ???? Jag lider av kool
  och enligt min läkare är dagens vägdamm mer skadligt för mig än min miljöldieselbil. Men det håller väl inte du med om !!

 11. Jag är helt övertygad om att du tror att du gör rätt, men många av dina okunniga systrar och bröder inklusive dig själv, har lite för svårt att släppa navelludden och lyfta blicken. Dvs, det du gör är att skapa trafikOsäkerhet och större utsläpp. Allt det här vet du nog, men när makt är viktigtare än målen så blir det så. Ni gör allt för att fånga unga okunniga människor som har fått ”stekta sparvar” i gapet av dravliga mediaförälrar ni betalat i åratal. Om ni vill ha trovärdighet bör ni sluta försämra vardagen för storstadsbor och göra något som har effekt på riktigt. Sverige står för mindre än 0,2% av de globala utsläppen (jag vet, ett slarvigt uttryck), men tänk, tex MEARSK (Danskt rederi, typ 3:e största i världen) släpper ut mer än hela världens hjulfordon, varför inte kämpa för att införa katalysatorer och kravställa bränsle?
  Jag vet, då måste ni jobba på riktigt och det är väl och begära för mycket, jag förstår att det är enklare att plocka snabba poänger på ”Nytorget” när någon annan betalar. Det är lättare att nita folk som faktiskt jobbar på riktigt 50-80 timmar i veckan för att barn och respektive ska känna sig införlivade i sin omgivning. Tror du på riktigt, att någon som absolut inte måste kör bil i Sthlm innerstad eller dess omgivningar ?
  Om du inte tror det är du sannolikt både ond, narzisistisk och okunnig.
  Förslag:
  Avsäg dig uppdraget och sök hjälp
  Är du intresserad av miljön på riktigt, visa det då (dvs, cykelbanor och huruvida x eller y har glömt att släcka lampan i källaren löser inte problemen)
  Mvh
  /Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: